Partnership Foundation en de Rainbow Homes
India

Partnership Foundation is een Nederlandse stichting die het Rainbow Homes Programma (RHP) in India mede heeft opgezet. Het Rainbow Homes Programma is gericht op de verbetering van de levensomstandigheden en toekomstmogelijkheden van voormalige straatkinderen in India, waarbij de kinderen onderdak, zorg, onderwijs, en bovenal liefde en aandacht krijgen op hun pad naar volwassenheid en zelfstandigheid. Naast de financiële ondersteuning wordt door Partnership Foundation geïnvesteerd in ondersteuning door middel van kennis en expertise. Vanaf de beginjaren was het einddoel van Partnership Foundation om de verantwoordelijkheid voor het programma op termijn volledig over te dragen aan de Indiase organisatie.

Himmelblau werkt al ruim 10 jaar samen met Partnership Foundation en de Rainbow Homes. Himmelblau heeft aan de wieg gestaan van de opzet van een Indiase organisatie voor het Rainbow Homes Programma, in nauwe samenwerking met het team in India en Partnership Foundation. De werkzaamheden zijn gericht op het helpen opschalen van het Rainbow Homes Programma en het versterken van de organisatie in India. Himmelblau heeft ook de totstandkoming van de eerste merk- en fondsenwervingsstrategie voor het Rainbow Homes Programma begeleid. Nu ondersteunt Himmelblau nog het team in India bij het verder versterken van de capaciteiten op het gebied van fondsenwerving, donorrelaties en communicatie. Het delen van kennis en inzetten van het netwerk van Himmelblau vormen daarbij belangrijke aspecten.

De Rainbow organisatie in India heeft haar geversbestand en langdurige partnerschappen aanzienlijk weten uit te breiden, zowel binnen India als internationaal. Hierdoor kunnen nog meer kwetsbare kinderen worden bereikt. Het Rainbow Homes Programma is tegenwoordig actief in 10 steden in India en helpt maar liefst 4000 kinderen. Bovendien is er inmiddels een indrukwekkende groep van meer dan 8700 alumni van de Rainbow Homes.

partnershipfoundation.nl