Veronika Uhl

Ik ben in Oostenrijk geboren en getogen en woon inmiddels ruim twintig jaar in Nederland. Na mijn studie economie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik bij de KLM gaan werken. Ik heb daar diverse functies vervuld waaronder die van markt-onderzoeker, project manager en Product Manager Business Class.

In 1994 besloot ik de stap te wagen naar zelfstandig ondernemerschap en dat resulteerde in het opzetten van het marketing- en organisatieadviesbureau Himmelblau. Aanvankelijk had ik vooral opdrachtgevers uit de dienstverlenende branche, na verloop van tijd kwamen hier ook partijen uit de non-profit sector bij, waarbij ik vooral een bijdrage leverde door ontwikkeling van marketingplannen en -strategieën, maar ook positioneringvraagstukken en merkbeleid.

In 2000 raakte ik intensief betrokken bij Net4kids, een internetplatform voor kinderhulpprojecten, dat ik samen met de twee oprichters heb opgezet. Daar vervulde ik diverse functies waaronder die van bestuurslid, Marketing Manager en Directeur Programma’s. Met name in deze laatste functie had ik het voorrecht om veel projecten in Nepal, India en Afrika van heel dichtbij te leren kennen, en te ontdekken wat wel en niet werkt als het om giften gaat.
In 2009 nam ik afscheid van Net4kids en heb ik mijn eerdere ervaringen samengebracht in een nieuwe dienstverlening van Himmelblau, een MBO-dienstenpakket gericht op Effectief Geven. Van visieontwikkeling tot implementatie helpt Himmelblau ondernemingen om hun maatschappelijke betrokkenheid een betere invulling te geven en de effectiviteit van geefgedrag te vergroten, ook op lange termijn.

Mijn kennis en ervaring op het gebied van marketing, maatschappelijke doelen en ontwikkelingssamenwerking, profit en non-profit sector kan ik zo combineren met mijn persoonlijke passie om te werken aan een betere wereld. En dat geeft mij veel voldoening.